2 absolventi Agysu v žebříčku Forbes 30 pod 30

Agys Aktuality, Blog

V žebříčku Forbes 30 pod 30 se každý rok umístí 30 mladých, schopných a úspěšných lidí, které byste měli znát – jsou inspirací pro všechny věkové skupiny. A letos se v žebříčku poprvé umístil náš absolvent a absolventka. Seznamte se s Michalem Strnadem a Lindou Bartošovou.

Michal Strnad

Michal absolvoval obor Ekonomické lyceum (dnešní Gymnaziální lyceum) a ve 22 letech se stal výkonným šéfem holdingu Czechoslovak Group. O studiu na Agysu nám napsal i rátký medailonek: „Studium mi dalo široký všeobecný přehled, který je v mojí práci klíčový, k tomu schopnost komunikovat v češtině i v angličtině. A v neposlední řadě kamarády, s nimiž se, i přes moje vytížení, dál stýkám. Přeji „svojí“ škole do budoucna nadané žáky a šikovné učitele, aby si udržela vysokou laťku, kterou měla, když jsem v jejích lavicích sedával já.“ Přečtěte si o Michalovi více na jeho stránce Forbes 30 pod 30.

Linda Bartošová

Linda úspěšně složila maturitu z oboru Gymnázium – Živé jazyky v roce 2012 a ve stejném roce se stala Českou Miss World. Po Agysu vystudovala Žurnalistiku na Univerzitě Karlově, kariéru si vybudovala v České televizi – dnes je členkou zahraniční redakce ČT, připravuje a moderuje pořad Horizont ČT24, uvádí Zprávy, díky znalosti několika jazyků často reportuje z unijních summitů v Bruselu nebo ve Štrasburku, podílí se na zpravodajských speciálech velkých zahraničních událostí a hodně cestuje. Přečtěte si o Lindě více na její stránce Forbes 30 pod 30.

 

Gratulujeme Lindě a Michalovi k fantastickému úspěchu a jsme rádi, že jsme měli možnost být součástí jejich života. Také se nemůžeme dočkat, až se ve Forbesu objeví další naši absolventi!